Ηγούμενος Ιγνάτιος Ράκσα – Κυκλοφορεί σε μορφή ebook στα ελληνικά στο Payhip

https://payhip.com/b/tf5OC

Με τη χάρη του Ιησού Χριστού μας και της Πανακηράτου Μητρός του, της Υπερευλογημένης Θεοτόκου και των αγίων μας αξιωθήκαμε να ολοκληρώσουμε ένα δύσκολο εγχείρημα. Ένα βιβλίο αποκάλυψη για έναν άγνωστο αγωνιστή της Ορθοδόξου Πίστεως, τον θεόπτη Ηγούμενο Ιγνάτιο Ράκσα. Ένα βιβλίο με μαρτυρίες πνευματικών του τέκνων και ανθρώπων που από το 1974 ψάχνουν να βρουν στοιχεία για αυτόν μιας και έζησαν το θαύμα. Από την στιγμή που καταπιαστήκαμε με αυτό το επίπονο έργο, δεν έχουμε πάψει να ζούμε απερίγραπτες πνευματικές καταστάσεις. Το βιβλίο αναμένεται να βγει και σε έντυπη μορφή, επαυξημένη, σύντομα. Μαζεύουμε τα χρήματα σιγά-σιγά έτσι ώστε να το στείλουμε τυπογραφείο. Θα προχωρήσουμε και σε ρωσική μετάφραση. Εύχεστε!

Κείμενο της Κυρίας Σοφίας Γ. Κουνά

Θα ταξιδέψουμε σήμερα για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το δεύτερο ιερότερο μέρος των Αγίων Τόπων μετά την Ιερουσαλήμ και την Σαμάρεια, τη Χεβρώνα.

Εδώ όπου φανερώθηκε η Αγία Τριάδα στον Αβραάμ και σήμερα υπάρχει η ιερά μονή των Προπατόρων, της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Νικολάου , Βυζαντινή σε σχήμα Σταυρού που σήμερα ανήκει στους Ρώσους. Θα δούμε την βελανιδιά που ήταν ένα τεράστιο δένδρο με μια ρίζα και τρεις κορμούς που κοντά στο 1996 άρχισε κι αυτή να ξεραίνεται όπως και η Ορθόδοξη πίστη,- η πίστη όπως μας την παράδωσε ο Κύριος για να ζήσουμε όπως μας έπλασε και να γίνουμε και μεις μικροί θεοί.

Ο τελευταίος πράσινος κλάδος βελανιδιάς μαράθηκε τον Απρίλιο του 1996, ακόμη και πριν από τη μεταφορά της τοποθεσίας στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Υποστηρίζετο από σύνθεση από μεταλλικά στηρίγματα. Στους Αγίους Τόπους, πιστεύεται ότι ο πλήρης μαρασμός της βελανιδιάς του Αβραάμ συνδέεται με το τέλος του γήινου κόσμου και από τους Μουσουλμάνους .

Ένας από αυτούς που ευλογήθηκε από την Αγία Τριάδα στoν αγιασμένον αυτόν τόπο ήταν και ο Πατήρ Ιγνάτιος μαζί με τον μοναχό Γεώργιο, τον πανήψηλο με το διορατικό χάρισμα που σήμερα είναι κοντά στον Θεό .

Η Σοφία Kιόρογλου η προσκυνήτρια, διάβασε και με ρώτησε μπορώ να γράψω όσα ανέφερα για τον Ιγνάτιο; Χωρίς δεύτερη λέξη μα φυσικά της απάντησα. Και για να μη σας τα πολυλογώ, της έδωσα ονόματα κ.τ.λ. Η άλλη, η προσκυνήτρια η Σοφία Γεραλή από το Κιάτο, μόλις είδε τη φωτογραφία του Μοναχού Γεωργίου- την είχα βρεί τυχαία; – όχι φυσικά και την είχα βάλει εδώ, – Αυτός είπε είναι. Μας είπε πως θαυματουργικά άνοιξε η πόρτα του μοναστηριού αοράτως χωρίς κάποιον να ξεκλειδώνει τη πόρτα για να μπούνε μέσα να προσκυνήσουν – απορία μιάς πολύ νέας κοπέλας. Πετούσε κι αυτός όπως η Αγ. Σοφία της Κλεισούρας πετούσε στον αέρα. Η κυρία Σοφία Κιόρογλου έγραψε ένα βιβλίο με πίστη και φλόγα για την αγιότητά του χωρίς να τον γνωρίζει που με εξέπληξε και τίποτε τυχαίο. Εις την αγγλική εξέδωσε και βιβλίο και πάρα πολλοί της έγραψαν για την εμπειρία μαζί του και σήμερα συλλέγει και άλλα στοιχεία προσκυνητών και ετοιμάζεται και στη ρωσική το βιβλίο και έχει ο Θεός και ελπίζουμε όλα να γίνουν κατ΄ευχήν. Τρείς μας , με το ίδιο όνομα προσκυνήτριες στην Αγία Γη και η Αγία Τριάδα και οι Άγιοι Ιγνάτιος και Γεώργιος να μας ευλογούν και όλο το κόσμο , Αμήν!

One thought on “Ηγούμενος Ιγνάτιος Ράκσα – Κυκλοφορεί σε μορφή ebook στα ελληνικά στο Payhip

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s