TO ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΟ ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

http://promachos.gr/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9/

 

TO ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΟ ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ, ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ 44 ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΑ ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ.

το δώρο της Σταματίνας στα 44 ζουζουνάκια που σιτίζει, εκπαιδεύει και ανατρέφει ο Πατέρας Μεθόδιος με την Πρεσβυτέρα του από το 2014

 

Σας χαιρετώ εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου πνεύματος. Αμήν!

Ο Χριστός βρίσκεται ανάμεσα μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε αυτήν την οργάνωση του Πρόμαχου Ορθοδοξίας για τη μεγάλη σας υποστήριξη προς αυτά τα άπορα και πεινασμένα παιδιά , που είναι Χριστιανοί της ορθόδοξης εκκλησίας στην Κένυα.

Μερικά από τα παιδιά είναι εξαιρετικά φτωχά, ορφανά, μονογονεϊκά όπως γνωρίζετε και άλλα με διαφορετικές αναπηρίες και άλλα απορρίπτονται λόγω φτώχειας και έλλειψης  καλής σταθερότητας, όπως η εκπαίδευση και οι βασικές ανάγκες.

Μαγειρεύω μόνο για αυτούς, μόνο πρωινό, το πρωί είτε χυλό, είτε τσάι με ψωμί ή γλυκοπατάτες και μερικές φορές μαγειρεύω για μερικούς, είτε ρύζι, φασόλια ή μίξερ αραβοσίτου και φασόλια με σούπες, εξαρτάται από τα χρήματα που έχω , επειδή τα τρόφιμα είναι πολύ ακριβά, ειδικά όταν είναι ξηρασία και λιμοκτονία στη χώρα μας. Έφτασα τα 44  παιδιά τόσο αγόρια όσο και κορίτσια, ηλικίας 3-15 ετών. Θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους καλοπροαίρετους αδελφούς μας να γίνουμε μια με  τον Χριστό αποστολή και να βοηθήσουμε τα αγαπημένα μας παιδιά, που χρειάζονται γονική αγάπη, φροντίδα, εκπαίδευση και πνευματική ανάπτυξη.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να μοιραστείτε μαζί μας, το όραμα και το όραμά μου. Παρακαλούσα τον Κύριο μας να μαζευτουν χρήματα για να αγοράστει μια μεγάλη γόνιμη γη για να παράγουμε την δική μας γεωργία και αυτό έγινε πραγματικότητα. Ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ήταν κοντά μου από την αρχή του οράματος. Δυό νέα παιδιά από την Αθήνα που μου είπαν “Πατέρα θα φροντίσουμε εμείς για όλα”. Σήμερα που μιλάμε έχουμε στα χέρια μας το υαλοτεχνικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τα χρήματα φτωχών ανθρώπων όπως της Σταματίνας Μ. από την ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ που ενώ είχε επικοινωνήσει και με άλλους οργανισμούς δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Τυχαία βρήκε τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας που δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση, δεν είχε ως τώρα καμία βοήθεια αλλά την χάρη της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ και έτσι θα χτίσουμε ένα σχολείο, ένα παρεκκλήσι , και τελικά ένα σπίτι κέντρο για τα άστεγα και τα απελπισμένα παιδιά στην κοινωνία μας.  Αυτή ήταν η προσευχή μου και το όνειρό μου. Πραγματικά αγαπώ τα παιδιά και είναι πολύ παθιασμένα να δώσουν την αγάπη γιατί είναι στη φύση τους, έτσι ώστε να μπορούν να εκφράσουν τα ταλέντα τους και τα δώρα που τους χάρισε ο Χριστός μας.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα αυτό το πρόγραμμα.Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Μάρκο από την Αμερική, που χάρη στην καμπάνια του Προμάχου Ορθοδοξίας που με τα αγγλικά του άρθρα γιατί όπως έχω πει η ομάδα του Προμάχου Ορθοδοξίας είναι παγκοσμίας εμβέλειας και τις άγρυπνες προσευχές των Ιδρυτικών μελών του, μας έδωσε το απαραίτητο ποσό για να δώσουμε την προκαταβολή να αγοραστεί η γη για να φιλοξενηθούν τα παιδάκια. Σε λίγες μέρες θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος και το όνομα που διαλέξαμε για την εκκλησία με τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας γιατί ουσιαστικά, είστε κτήρορες όπως και όλοι όσοι συνέβαλλαν σε αυτό έργο, δεν είναι άλλος από τον  Άγιο Φιλούμενο, τον μεγάλο νεομάρτυρα της Αγίας Σιών ενώ για το πρόγραμμα σίτισης το όνομα πάλι που επιλέξαμε είναι σχετικό με την Αγία Γη και είναι τελικά το  “Οσία Μελάνη” η Ρωμαία.

Να μην παραλείψω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Σταματίνα από τον Νέο Κοσμο που προσέφερε ένα μεγάλο πόσο για την ανοικοδόμηση δυο σχολικών αιθουσών και πολλά πράγματα χρηστικά για τα παιδιά, την Μοναχή Πελαγία που εργάζεται ακάματα, τους Ροδίτες φίλους μου, την Δέσποινα, την Βαλεντίνα και όλους από την  Ρόδο, την Χρυσάνθη, τον Βαγγέλη, την Μαρία, την Άννα που στέλνει συνέχεια βοήθεια, στον Βαγγέλη και τόσους άλλους.

Μετ´ευχών διαπύρων

Πατέρας Μεθόδιος Ντούγκου

Κάνουμε ότι μπορούμε από τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας! Στηρίξτε μας.

Ο Πρόμαχος αθόρυβα και ταπεινά εδώ και 5 χρόνια στηρίζει το πρόγραμμα Σίτισης των μη προνομιούχων παιδιών από το Ναιρόμπι της Κένυας..

Όπως έχω πει σε παλιότερο αφιέρωμα, ο  λόγος που ο Πατέρας Μεθόδιος ξεκίνησε το πρόγραμμα σίτισης ήταν ότι κάποια φτωχά παιδιά της ενορίας του έτρωγαν τα κεριά που χρησιμοποιούσε στην εκκλησία γιατί λιμοκτονούσαν. Όταν το ανακάλυψε, σοκαρισμένος αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Οι συνθήκες διαβίωσης των περισσοτέρων παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο του είναι επιεικώς άθλιες. Πολλά παιδιά μένουν μόνα τους, άλλα ζούνε σε σπίτια με στέγες γεμάτο μεγάλες οπές από όπου το νερό στάζει και οι γονείς τους είναι άποροι και πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ πολλά από αυτά είναι επί μέρες νηστικά.Αυτός και η παπαδιά του κάνουν ότι μπορούν για αυτά τα 40 σε αριθμό παιδάκια και ο αριθμός όλο και μεγαλώνει.

Πως μπορείτε ταπεινά να βοηθήσετε το πρόγραμμα σίτισης στην Κένυα

Για όσους θέλουν να στηρίξουν την ενοριακή προσπάθεια είτε προσφέροντας φαγητό, ρούχα , χρήματα ή ακόμη και ιδέες για το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών μπορεί να επικοινωνήσει με την ενορία και συγκεκριμένα με τον Πατέρα Μεθόδιο σας στέλνουμε την διευθυνση  και τα στοιχεία του λογαριασμού του:

Διεύθυνση: ,P.O BOX 46119-00100,Nairobi Kenya,
Αριθμός Λογαριασμού: 1149371773,swift code,KCBLKENX
Εmail: joseph ndungu998@gmail.com

Επίσης μια οικονομική μέθοδος είναι η WESTERN UNION για οικονομική βοήθεια, την οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και στο Ταχυδρομείο:

ONOMA :JOSEPH MUTHAMA

EΠΩΝΥΜΟ: NDUGU

XΩΡΑ : KENYA

 

ΕΤΙΚΈΤΕΣ:Γράφει η Σοφία Κιόρογλου

3 comments

  1. Πόσο θαυμαστός και θεάρεστος αγώνας!! Ας είναι ευλογημένοι αυτοί που αθόρυβα πράττουν το καλό για τον συνάνθρωπο, τον πάσχοντα. Υπέροχα τα νέα! Η ιεραποστολική διακονία επιτελεί αληθινό και δυσβάστακτο έργο στα ξένα. Έχω παρακολουθήσει την δράση των ανθρώπων αυτών και πραγματικά με έχουν συγκινήσει..Νάστε καλά και σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Με την καλημέρα μου!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s