Το ” Δεν θα ρθεις” στην Κουλτουρόσουπα

Ραντεβού στην Πλάκα κάτω από την Ακρόπολη, σε περιμένω σε ένα στρογγυλό τραπεζάκι, στις τέσσερις και δέκα στο γνωστό μέρος. Μην αργήσεις…

Φορώ το ίδιο δερμάτινο σακάκι που φορούσα στην Fontana di Trevi, ακούγοντας το ακορντεόν και έχοντας έναν κλόουν για παρέα να μου θυμίζουν τη γνωριμία μας και το ουράνιο τόξο.

Σα να ‘ρθε άνοιξη νομίζω… Ένα σπουργίτι στρογγυλοκάθισε στην θέση σου και τραγουδάει για να ‘ρθεις. Τέσσερις και πέντε, τέσσερις και δέκα… Έχει αρχίσει να συννεφιάζει.

Το σπουργιτάκι έφυγε, ο σερβιτόρος δεν έχει ρέστα. Ακόμη κι ο κλόουν σταμάτησε να γελάει. Πέντε παρά πέντε… Πέφτει βροχή. Η ζωγραφιά σου μια μουτζούρα, τα χρώματα κλαίνε.

Το ξέρω δεν θα ‘ρθεις…
.

Το ποίημα διακρίθηκε με έπαινο στον Δ’ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό Καισάρειος Δαπόντες -2015

Η Σοφία Κιόρογλου σπούδασε μετάφραση και εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια του Club Gourmet. Ποιήματάτης έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς ανθολογίες, βιβλία και στα αμερικανικά περιοδικά Festival for Poetry, Every Writer, Pengician, Ashvamegh, Dumas de Demain, Galway Review, Winning writers, Silver Birch Press, Verse-Virtual, Praise Writer και Halkyon Days, In between Hangovers, Galleon Literary Journal, Basil o’ Flaherty, Winamop, Poetic Diversity καιπολλάάλλα. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς του Εποκ, της Ουνέσκο αλλά και σε αμερικανικά φεστιβάλ ποίησης και λογοτεχνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το sofiakioroglou.wordpress.com

Advertisements

2 thoughts on “Ευχαριστώ πολύ την Kulturosupa για την δημοσίευση

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s