Συνέντευξη με τον πατέρα Κωνσταντίνο από την Κένυα στην δημοσιογράφο Σοφία Κιόρογλου

“Μετά από πολύ καιρό προσπάθειας βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ειρήνης στην Κένυα έγινε πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε για την συνεχή υποστήριξή σας και προσευχόμαστε για όλους εσάς” σχολιάζει ο Πατέρας Κωνσταντίνος από την Κένυα σε προσωπική επικοινωνία με την δημοσιογράφο Σοφία Κιόρογλου.

Συνεχίζει προσθέτοντας τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι και οικογένεια, σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη του Ορθόδοξου Κέντρου Αποστολής και του Ορφανοτροφείου της Αγίας Ειρήνης και για το ότι το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μας! Σας αγαπάμε τόσο, τόσο πολύ! Είχα πάντα το όνειρο να παρέχω μόνιμο σπίτι για τα ορφανά στο Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης & Ορφανοτροφείο. Αυτό το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα για εμάς ως Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής. Ως αποτέλεσμα των δωρεών και των προσευχών σας, κατορθώσαμε να αγοράσουμε 1 1/4 στρέμματα γης, για τα οποία προσβλέπουμε στην κατασκευή μόνιμων κατοικιών, προκειμένου να δώσουμε στα ορφανά παιδιά ένα σπίτι για πάντα.

Ο πωλητής προσέφερε 3 στρέμματα τα οποία θα μπορούσαν να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να στεγάζουν τα ορφανά, αρκετά εδάφη ώστε τα παιδιά να έχουν μεγάλο παιδότοπο, να δημιουργούν περισσότερους κοιτώνες και αίθουσες διδασκαλίας για να στεγάζουν και να διδάσκουν περισσότερα παιδιά. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε τα υπόλοιπα 13/4 στρέμματα.

Πιστεύουμε ότι, με τη βοήθειά σας, μπορούμε να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό από τους εαυτούς μας. Αυτή η γη που μόλις αγοράσαμε είναι απλά ένα απλό κομμάτι. Χρειαζόμαστε ακόμη κεφάλαια για να χτίσουμε σε αυτή τη γη και να αναπτύξουμε περαιτέρω τη γη, ώστε να μπορούμε να καλλιεργούμε ζώα και καλλιέργειες για να μεγαλώσουμε και να πουλήσουμε. Επιθυμούμε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο αυτοσυντηρούμενοι στο εγγύς μέλλον, καθώς ελπίζουμε να διευρύνουμε το ορφανοτροφείο μας και να πάρουμε περισσότερα παιδιά στη φροντίδα μας και να τους προσφέρουμε τα οφέλη του φαγητού, του καταφυγίου, της εκπαίδευσης και να τα φέρνουμε στην πληρότητα μιας ζωής στον Χριστό .

Αυτή τη στιγμή ενοικιάζουμε από μήνα σε μήνα και δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές φτανουμε σε σημείο να μην έχουμε αρκετά χρήματα για ενοικίαση και φαγητό. Παρακαλώ πολύ μη μας εγκαταλείψετε.Είμαστε πάντοτε ευγνώμονες  για οποιοδήποτε μικρό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Δεν γνωρίζουμε την κατάστασή σας, αλλά προσευχόμαστε ότι ο Θεός θα βελτιώσει τον τρόπο ζωής σας και ότι θα είστε ευλογημένοι με την ίδια χαρά που είμαστε όταν λάβουμε τα δώρα σας. Θα ζείτε πάντα στην καρδιά μας  και θα προσευχόμαστε για εσάς.

Η πιό πιεστική και ουσιαστική ανάγκη της αποστολής είναι να έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Για να το πετύχουμε, πρέπει να βρούμε μια τρύπα / φρεάτιο στη νέα γη για χρήση στο ορφανοτροφείο. Η πρόσφατα αγορασθείσα γη είναι λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου ενοικιάζουμε σήμερα. Αυτό θα μας κάνει εύκολο να πάρουμε νερό για χρήση στο σημερινό κέντρο τώρα, ακόμα και πριν μετατοπιστούμε σε πρόσφατα αγορασμένη γη. Αυτό θα μας ωφελήσει πολύ πριν φτάσουμε στη χρηματοδότηση για τη δημιουργία μόνιμων δομών. Επί του παρόντος, λόγω της συνεχούς ξηρασίας στην Κένυα, συνήθως ταξιδεύουμε  χιλιόμετρα μακριά από το Ορφανοτροφείο για να πιούμε νερό. Η δημιουργία φρεατίου είναι επείγουσα και θα μας κοστίσει περίπου 20.000 δολάρια. Μην μας εγκαταλείψετε!

Συνεχίστε να κάνετε δωρεά μέσω του παρακάτω συνδέσμου, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του Κέντρου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης.

Δικός σας Εν Χριστώ

Κωνσταντίνος  Ελιούντ Μουθίρου

DONATION DETAILS

St Irene Orthodox Mission Centre
Bank KCB (Kenya Commercial Bank) 1200959485
Swift code KCBLkENX

 

3 thoughts on “Συνέντευξη με τον πατέρα Κωνσταντίνο από την Κένυα στην δημοσιογράφο Σοφία Κιόρογλου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s