Αποκλειστικό με τον Πατέρα Χρυσοστόμο Ταβουλάρη από την Μονή Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη- Γράφει η συντάκτρια και δημοσιογράφος Σοφία Κιόρογλου

Προσφάτως βρεθήκαμε στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων και πιο συγκεκριμένα την έρημο της Ιεριχούς. Εκεί όπου ασκήτεψε η Οσία Μαρία η Αιγύπτια και μυριάδες αναχωρητές.Κάναμε και μια μικρή στάση στην αγαπημένη μας μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου ή αλλιώς στο Μοναστήρι της Πέρδικας ( Deir Hajla) όπου βρίσκεται η εικόνα της Γαλακτοτροφούσας.

Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να συνομιλήσουμε με τον Γέροντα του Μοναστηριού Χρυσόστομο τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες τόσο της σελίδας μου όσο και με το εκκλησιαστικό ιστολόγιο Καμπανοκρουσία στο οποίο έχω την τιμή να αρθογραφώ.

Ο ηγούμενος της Μονής επισήμανε τους κινδύνους για την Πατρίδα μας αλλά και τις σκοτεινές δυνάμεις. Μίλησε για τον κίνδυνο του ” κουλουάχαντ” που αραβιστί σημαίνει “Όλοι είμαστε ένα” και για την απουσία στεντόριας αντίδρασης στις κακοδοξίες και στα κελεύσματα του Οικουμενισμού.

Μας προέτρεψε να ζούμε μυστηριακή ζωή γιατί οι καιροί είναι ύπουλοι και να καυχιόμαστε για την Πατρίδα μας και τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ήταν ο μόνος μη Εβραίος που εισήλθε στα Άγια των Αγίων και έφερε τον πολιτισμό.

Η ελληνική παρουσία είναι έντονη στην Αγία Γη με την Ελληνική Σημαία να κυματίζει αγέρωχα και τις καμπάνες να χτυπούν δυνατά υπενθυμίζοντας μας ότι το ελληνικό στοιχείο δεν πέθανε.

Εδώ θα ηθελα να προσθέσω και ένα προσωπικό σχόλιο. Όλη αυτή η παραφιλολογία για την πρωτεύουσα του Ισραήλ και το θέατρο που παίζεται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι κατευθυνόμενη. Πρωτεύουσα  του Ισραήλ για τους Εβραίους ήταν και είναι η Ιερουσαλήμ και όσοι κατεβαίνουμε εδώ και μια δεκαετία στα Πανάγια  Προσκυνήματα το γνωρίζουμε αυτό. Απορώ πως καταξιωμένοι δημοσιογράφοι δεν το γνωρίζουν αυτό.

Για να κλείσω, θα ηθελα να προτρέψω τους φίλους των Παναγίων Προσκυνημάτων να συνεχίσουν να στηρίζουν  με την παρουσία τους  τους Αγιοταφίτες Πατέρες που κρατάνε Θερμοπύλες και διατηρούν το ελληνικό στοιχείο αναλλοίωτο μέσα στους αιώνες.

 

 

 

One thought on “Αποκλειστικό με τον Πατέρα Χρυσοστόμο Ταβουλάρη από την Μονή Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη- Γράφει η συντάκτρια και δημοσιογράφος Σοφία Κιόρογλου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s